INGRID & BERNADET

 

Wij Ingrid Jansen & Bernadet Dorresteijn
hebben de handen in één geslagen en hebben onze krachten gebundeld.


Onze creativiteit, levenswijsheid en kennis hebben we in onze producten uitgedrukt.
Het resultaat is ongelooflijk mooi geworden, en daar zijn we reuze trots op!!!

 

Ingrid

Mijn naam is Ingrid Jansen en ik werk o.a. als coach in mijn eigen praktijk. In 2015 ben ik begonnen om kinderen te helpen met leesproblemen.
Steeds vaker liep ik tegen het feit aan dat kinderen hun ouders spiegelen.  Deze kinderen kwamen met problemen bij mij maar steeds zag ik eenzelfde rode draad lopen, namelijk kinderen lieten zien waar hun ouders mochten veranderen. Mijn werkveld veranderde steeds meer naar de vader en/of moeder.

Mijn kwaliteit en kracht zit vooral in het gegeven dat ik mij, met gemak in een kind kan verplaatsen en vandaar uit “de brug” kan maken naar de volwassene. Het mooie is dat waar de ouder in zijn/haar kracht komt, tevens de dynamiek in huis veranderd.

Sinds 2018 werk ik samen met Bernadet en hebben wij onze eigen kaartenset en programma’s  ontwikkeld. Bijvoorbeeld onze 10 wekelijkse stappen om jou naar nieuwe inzichten te brengen. Een stuk bewustwording van wie je bent, hoe je handelt en vooral je eigen blinde vlekken en valkuilen te leren herkennen. Het is voor ons ontzettend fijn en dankbaar werk, dat wij mee mogen kijken in het leven van iemand anders.

We hebben dit programma alleen kunnen schrijven, door onze eigen hobbels en valkuilen te doorleven en ons leven onder de loep te nemen.

We delen graag onze expertise met jou! 

 

En met veel plezier en liefde trekken wij de angel uit ieders probleem.

 

Bernadet

Lieve lezer, mijn naam is Bernadet Dorresteijn.
Ik heb 14 jaar gewerkt als onderwijsassistente in het Speciaal onderwijs.  Doordat ik mezelf daar niet meer uit kon dagen en het echte speciale persoonlijke contact steeds minder had met de kinderen raakte ik het plezier kwijt. Mijn passie en liefde voor de kinderen is nooit weggegaan.

Naast het beginnen van een eigen bedrijf ben ik ook PGB gaan doen bij een jonge dame en ik was  elke week te vinden op de school van mijn eigen kinderen om vrijwillig met andere kinderen te lezen. Wat ik merkte is dat ik bij beide meer bezig was met het zelfvertrouwen waarin ze te weinig hadden. Dat is toch de basis die ze kwijt waren geraakt. Om ze even oprechte aandacht te kunnen geven en hun reactie zien dat was het mooiste. Ik zag ze gewoon groeien en dat gaf mij weer heel veel voldoening. Dat is ook echt waar mijn passie ligt. Mensen laten groeien, weer laten zien wie ze echt zijn en wat hun talenten zijn. Niet denken in beperkingen, maar denken in mogelijkheden! Ik werd na een jaar hiermee bezig te zijn geweest gevraagd voor een onderwijsassistente functie in het basis onderwijs. Deze uitdaging ben ik aangegaan, dus ik werk nu ook een paar ochtenden in het basis onderwijs. Waar ik vooral veel coachend bezig ben. Met de leerlingen, maar (on)bewust ook met veel leerkrachten. Ik voel veel en ben steeds meer gaan vertellen hoe ik dingen ervaar en ook wat ik erbij voel. En dat maakt veel los. Maar brengt hele mooie dingen teweeg.

Zelf ben ik ook verder gegroeid en heb een mooie cursus gedaan waar ik Ingrid ontmoet heb. Dat heeft weer een mooie vervolg gekregen. Samen met Ingrid kan ik lekker sparren over onze gevoelige kant en onze gevoelige kinderen. Ook over wat we anderen misschien kunnen leren van onze eigen ervaringen en leerprocessen. 

Hierdoor zijn we samen mooie producten gaan ontwikkelen waar ons hart een sprongetje van maakt.

Met onze liefde en passie hopen we ook een ander te raken, waarmee mooie ontwikkelingen ontstaan.